Tiltakozz!

természettudomány, politika, pszichológia, vallás...

Droidzóna, elő a gázálarcot, védőszemüveget!

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

charlie 2008.09.26. 10:49:11

HIV ellen is van "esemény utáni" gyógyszer (inkább kúra), amit a fertőzést követő 12 órán belül (persze minél előbb, annál jobb) kell elkezdeni, aztán honapokig szedni, de igy elég kicsi lesz az esély a fertőzésre. persze, drága.

Bejegyzés: Klérus és koton

Refuse/Resist! 2008.07.07. 18:21:08

A pirézekről beszéltem, elméletben.
Statisztikákhoz lusta vagyok, másrészt nincsenek is igazán jók.
Mg kicsit félreértette :(
Lehet, hogy a választ is elrontotta a kérdésre?
Ínnye!

Bejegyzés: Pirézellenesség - vitaajánló

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.06. 08:48:07

Na lássuk azt a statisztikát a 68,7% bűnözővel ...

Bejegyzés: Pirézellenesség - vitaajánló

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.28. 00:24:52

Hát igen:-)

Szeressük őket. Meg legyünk irántuk bizalommal. Aztán, ha basztunk ráfele, akkor hibáztassuk a rasszistákat, elvégre szegényeket ők vadították be.

Bejegyzés: Pirézellenesség - vitaajánló

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.19. 22:53:40

Azért ennyire genyó maffiózónak lenni (családostul) már húzósan bicskanyitogató.

A Veres-jelenség nem egyéb, mint a "következmények nélküli ország"-státuszunk egyik legerősebb bizonyítéka. Sajnos.

"Korrekt bírósági tárgyalás". Hümm. A kazánkovács cégtársára verték rá korrekten a százmilliós adócsalást, melyben az ő meggyanúsítása fel sem merült, mert az ügyészség élből elfogadta, hogy ő erről nem tudott. Merthogy a könyvelő-közgazdász-mifene Veres mellett a kazánkovács simán elcsalhat száz milcsi adót, hogy észre se veszi.

Abszurdisztán, bazeg, Abszurdisztán. Mégiscsak a géppuska marad lassan...

Bejegyzés: Veres vs. Hírtv 2.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.03.19. 15:07:14

habár egy munkatáborban el tudnám képzelni (persze korrekt bírósági tárgyalás után).
Úgyis túlteng benne az energia :)

Bejegyzés: Veres vs. Hírtv 2.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.19. 12:53:35

Tényleg jól írták meg.

Nem kéne már ezt a Verest - aki egy igazi maffiózó - kilyuggatni géppuskával? Csak kérdezem...

Bejegyzés: Veres vs. Hírtv 2.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.19. 12:22:30

Kiszedtem az ide mutató trackbacket, indoklás nálam.

Bejegyzés: Demokráciáról gyermekeknek, naiv felnőtteknek

Refuse/Resist! 2008.01.31. 09:52:51

Csavarhúzósnál ott a pont, a hűtőtorony a hülyezöld mentalitás jó illusztrációja. ld. atomerőművek, M0 körgyűrű...

A "homo economicus" valóban borzalmas, kéne is majd egyszer arról is írni.
Az erkölcsi tőke is érdekes, így ránézésre lehetséges, hogy lehetetlen tudományosan leírni (ettől, még létezhet), azonban érdekes lenne látni, hogy hogyan illeszthető a nagyjából tudományos közgázhoz.

Bejegyzés: Nagyobb államot! avagy a tőke háziasítása

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.01.30. 00:55:53

Szívesen látnám a cikkedet a vallaskritika.virtus.hu/
helyen. Nagyon egyszerű regisztrálni és feltölteni.Bejegyzés: Klérus és koton

Csavarhúzós 2008.01.29. 21:41:31

terembura már elmondta az elméleti szintű és számomra újszerű okosságokat.

A piros pontért: talán az, hogy a képen egy hűtőtorony van, ami így nem a legjobb szimbóluma a környezetkárosításnak, mert nem füst, hanem vízgőz ("felhő") jön ki belőle?

A "nagyobb államot" gondolatról az is eszembe jutott, hogy a közgazdaságtan - az általam ismert alapozó szinten legalábbis - nem ismeri az erkölcsöt. A "láthatatlan kéz" ugyanúgy működik minden országban, hiszen mindenki a maga javát keresve szolgálja a közjót. Holott ez a "homo economicus" túlegyszerűsítő, személyiség és jellem nélküli váz, a való emberek nem így viselkednek.

Molnargoreny írta:
"Nekem módom volt 3 Mrd forintról jórészt teljes hatáskörben dönteni, és akkor "az állam" nem volt rossz gazda - talán azért nem, mert érdekes módon a mi beszerzéseink nem többe, hanem kevesebbe kerültek az előirányzottnál, és a maradékot visszaforgattuk a fejlesztésbe. Más kérdés, hogy nekem még a haszonból se lett hasznom, mert az én pozíciómhoz még tiszteletdíj se járt... Igaz, az erről szóló jogszabály is az én művem volt, tehát magam kerestem a bajt."

Olvasva-látva a Rokonokat azt gondolom, hogy régiónkban az önzetlen közszolgálatnak nincs nagy hagyománya. A nemzetközi korrupciós összehasonlítások alapján pedig ma sem állunk fényesen, persze mindenhonnan van lejjebb. Úgyhogy a "kisebb vagy nagyobb állam" kérdésében az se mindegy, hogy hol. A "fejlett nyugat" gyakran látja, hogy a fejletlenebbeknek juttatot támogatása semmilyen célt nem ér el, csak néhány helyi kiskirály magánvagyonát gyarapítja. Ezen azért elcsodálkozik, mert náluk is van némi kenőpénz, de az azért valami konkrét valós beruházást keneget. A pécsi EKF-pénzek kapcsán lehet hogy elértük már a harmadik világ korrupciós szintjét - valahogy úgy tűnik, hogy a pénzt anélkül el tudják kenegetni, hogy akár egy tégla is odébb kerülne:
www.bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=116766

Visszatérve elméleti síkra, azt hiszem a környezeti erőforrások mellett létezik egy harmadik, az "erkölcsi tőke". Katonakoromban sokfelől érkeztek emberek a századba. (1987-ben történt) Egyszer szóba került a kakaó problémája.

Egy Sopron környéki faluban az a szokás, hogy reggel a bolt nyitása előtt letette a láda zacskós kakaót a járat a bolt elé. A hajnalban munkába induló emberek elvettek egyet-egyet, az árát meg a dobozban hagyták. Sajnos az erkölcsök romlása miatt valaki rendszeresen ellopta a mások által otthagyott pénzt, azóta a boltos által felszerelt fémdobozba kell dobni.

Egy alföldi kisvárosban az erkölcsök romlása miatt a kakaó lopása is nagy méretet öltött, emiatt egy zárható fémszekrénybe teszi a járat, és nyitás előtt nem lehet hozzájutni.

Egy ormánsági faluban pedig a bolt falába épített komplett fémszekrényt ellopták (még Kádár, esetleg Grósz alatt, szóval ez még nem a mai megélhetési fémlopás), azóta egész délelőtt nem lehet tejhez-kakaóhoz hozzájutni.

A dolog nem egyszerű játékelmélet, hogy "akkor éri meg becsületesnek lenni, ha a másik is az", bár ez is hoz figyelemre méltó közelítéseket az "erkölcsi tőke" értékéről. Ám az emberek nem csak akkor adnak boravalót a pincérnek, ha úgy gondolják máskor is mennek abba az étterembe - a nagy töbség ad akkor is, ha erre nincs esély. Ez közgazdaságilag nem racionális viselkedés...
Az alacsonyabb korrupciós indexű társadalmakban az embereknek diszkomfort érzést okoz, ha nem tartják be a szabályokat, máshol ez természetes.

Bejegyzés: Nagyobb államot! avagy a tőke háziasítása

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2008.01.23. 03:45:09

tényleg vannak jó commentek is...

ami a videót illeti, elég eltúlzott de van benne igazság!

Bejegyzés: A droidok már a spájzban vannak!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.06. 00:58:10

Megy a Gyárba is. Sőt, már ment volna, de megette a posztot a kékhalál szervertúlterhelés miatt, én meg voltam elég hülye nem menteni.

Bejegyzés: Tiltakozz!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.11. 16:22:29

ajjaj:) Meg egyáltalán, hogy szóbaállok veled. Gyűlöletpárbeszélek:)))

Bejegyzés: A droidok már a spájzban vannak!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.11. 16:01:52

Persze, én nem is mondok semmi olyat, hogy határolódj el tőle vagy bármi ilyen hülyeséget. Mondjuk a te írásaid egy részét simán én is írhatnám...

Bejegyzés: A droidok már a spájzban vannak!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.11. 14:16:23

Nem akarok a nevében beszélni. Ő tudja miért maradt abba az a vita köztetek. Mindenesetre úgyis lesz még szó erről a Konzervatóriumon szerintem - és akkor is meglehetősen "két oldalt" jelenítettünk meg ha úgy teccik, mert én a balosokról és az antiszemitizmusról írtam:((

Bejegyzés: A droidok már a spájzban vannak!