Tiltakozz!

természettudomány, politika, pszichológia, vallás...

Droidzóna, elő a gázálarcot, védőszemüveget!

Utolsó kommentek

szünet, új közösségi blog

2007.11.20. 10:46 Refuse/Resist!

Kedves olvasók, kommentelők!

Nem azért írok, mert nincs miről.
Most nagyon besűrűsödött minden, várhatóan január közepéig így marad.
A vitákat bátran folytassátok, mondjuk ez a zsidótéma lassan már engem is elkezdett untatni...
Sokkal szívesebben látnék egy max_headroom vs. Molnargoreny: vadkapitalizmus vs. "jobboldali kommunizmus" jellegű vitát (erre majd még visszatérünk, MG).
Indulóban van egy új közösségi blog - néhányan (ld. oldalt a blogajánlóban) összeálltunk, hogy egy blogfelületen publikáljunk, így fenntartva az olvasótábort úgy, hogy elég 1-2 hetente is írni. Még annyi ideológiai egyetértés se lesz köztünk, mint a bombagyár vagy a konzervatórium írói közt, talán annyi, hogy rugalmasan, PC béklyóktól mentesen gondolkodunk és vitatkozunk majd mindenféléről.
Sajnos az eddigi tagok mind elfoglalt emberek (ez tkp. a társulás oka), így igen nehézkes az indítás...
Ez is visszafog kissé: minek most 50 olvasónak írni, amikor 2 hónap múlva 2000-en is láthatják?

14 komment · 1 trackback

Címkék: szünet

A bejegyzés trackback címe:

https://tiltakozz.blog.hu/api/trackback/id/tr47235402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: imagenes de amor tiernas y bonitas 2017.11.23. 19:26:27

Az 5 legfontosabb találmány a setét középkorból - Szabadalmi blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.20. 14:20:59

Nem jó a konzervatórium. Értem én, hogy közösségi blog, de azért ennyire szétágazó ne legyen. Némi közös alap szükségeltetne.

Az általad linkelt posztban (Zavar az erőben) felvettem a vitát, de Tallián Miklós néhány csúsztatás és minősítés után eltűnt (sehogy se tud válaszolni...), helyette Gabrilo Princip beszélget - de ő meg velem ért egyet. Mit keres akkor ott Tallián? Egy Letterforce nevűt már ki is dobtak, mert hitgyülit propagált. Biztos, hogy ott a helyed, R/R?

Mdorka 2007.11.20. 14:46:58

Hol van ez a közösségi blog? Engem érdekelne.

Refuse/Resist! 2007.11.20. 15:54:29

Nem, nem a konzervatórium.
Eleve, ott vannak már elegen.
Most sajnos még címe sincs, nehéz úgy kitalálni, hogy nincs közös ideológiai alap. Igazából csak a nyitott gondolkodás a közös. Habár ez már determinál 1-2 dolgot: pl. kormánypárti nincs köztünk :)
Muszáj szétágazónak lennie, mert akik összeálltak, mindegyikünknek kevés ideje van.
Egyébként meg én is szerteágazó vagyok, már így egyedül is, néha kommunista, néha kapitalista, környezetvédő, de nem vetem meg az atomenergiát se, vallási kérdésekben néha kőkonzervatív, néha eretnek stb.
Nem jók a címkék, a konzervatóriumosokat is támadtam kicsit emiatt, hogy a "konzervatív" náluk egyenlő a jóval vagy aaz értelmessel.

Mdorka 2007.11.20. 16:50:44

"Egyébként meg én is szerteágazó vagyok, már így egyedül is, néha kommunista, néha kapitalista, környezetvédő, de nem vetem meg az atomenergiát se, vallási kérdésekben néha kőkonzervatív, néha eretnek stb."
Ezaz, ezaz, ezaz!!! Én is pont így vagyok, ezért nem bírom a skatulyákat.. Nem illik rám egyik sem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.20. 21:43:36

MG: épp az a lényeg, hogy vitázzunk is. És ebbből a szempontból Letterforce távozása sem jó. Személy szerint nagyon megvan a véleményem a hitgyüliről, beszélni kell róla, nem izolálódni.
A sokféle vélemény fontos - ellenkező esetben szürke homályság, ideológiai szócső. Arra ott van az amőba, a FIB meg az újgeneráció. nem akartunk egy újabb lenni.

R/R, amúgy hajrá:))) A közösségi blog vérfrissítő, jó dolog, még ha több nehézséggel jár is, mint egy privát. nekem is új még, de csak biztatni tudlak.

ps. az ideológiáról írott kis szösszenet épp ezt a tévhitet érinti hogy minden ami jó az izé... konzerv. Merthogy a konzervség lényege, hogy nem ideológia:)) A sokszínűség is ezért van ottan nálunk.

üdv,

GP

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.20. 22:47:24

Gabrilo: a sokszínűség szép dolog, de azért a szlovákoktól a Benes-ügy után bocsánatot kérni akaró Fekete Györgyöt mégse hívnám meg a blogomba... Merthogy már az sem one man show, immáron ketten vagyunk...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.21. 13:24:20

A monolit ideologizálásnál unalmasabb nincs. annál sokkal jobb ha vannak eltérő vélemények. És mondom, a legtöbb nagyobb kérdésben még össze sem csaptunk, az lesz majd izgis. Ha nincs vita, az baromi unalmas, egyszínű és leginkább a cucialista éra propaganda gépezetére emlékeztetne. Ahhoz meg kinek van kedve.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.22. 02:16:18

Fokozatok, Gabrilo. Ott van az eb elföldelve. Persze hogy kell némi különbség, de ha az lényegi, akkor vagy egymással vitázó blog lesz (amihez nem kell összegyűlni), vagy előbb-utóbb kirúgják a kisebbséget (letterforce). Árnyalatokban, részletekben lehet különbség, alapvetésben viszont nem. A Népszabadságnak sincs radikális nemzeti újságírója. De hát a ti dolgotok...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.22. 12:23:27

MG: alapvető dolgokban van azért köztünk egyetértés. Letterforce-t pedig senki sem rúgta ki, önként távozott. A konziknak pedig nincs ideológiájuk, a véleményük is különbözhet. Az egymás közti "vita" sem úgy "vita" ahogy a bal-vagy liberó oldalon folyik ez.
tehát alapvető dolgok, amikben egyetértés van: a szerzők fontosnak tartják a zsidó-keresztény kultúrát, az antik civilizáció hagyományait, elutasítják a szélsőségeket, a szocializmust mint hagyományt, a posztkommunizmust, stb. - és ezeket le is írtuk a köszöntőben:-((( Tehát közös pont is bőven van. A további eltérések csak színesitik a dolgot. A Néphazugság pedig pártlap, nem véletlen hogy nemzradja nincsen - no de épp ez a fundamentális különbség egy néphazugság és egy Konzervatórium között:))

Refuse/Resist! 2007.11.22. 15:29:52

Én nem látom az egymással vitázó blog problémáját...
Nálunk szerintem még kevesebb az egyetértés, ezért nem is igyekszünk ilyen címkéket találni, hogy konzervatív vagy nemzeti radikális. Ez nem hinném, hogy baj lenne, hisz, mint már fentebb mondottam, magamra se tudok és nem is akarok címkéket nyomni.
A sokféle nézőpont nagyon fontos, ha racionálisan közelítjük meg a problémákat.
A hezitáló, töprengő hozzáállás kevesebb eredménnyel kecsegtet, ugyanakkor talán jobban megközelíthető az igazság általa.
Habár, van ilyen helyzet is:
És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté; (Jn 2,15)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.23. 00:26:59

Nem akarok én beleszólni, blogozzatok, ahogy akartok. A legjobb erők már úgyis a Görénylyukban vannak:-) Aki látta Terembura autópályás posztját, a frász kitöri - de megcsináljuk, rohadjon meg az összes korrupt csavargó...

Mdorka 2007.11.28. 12:18:04

No, ha ide nem írsz, akkor értesíts légyszi a közösségi blog indulásakor.. OK?

Refuse/Resist! 2007.11.29. 11:19:27

Nyilván lesz nagy reklám, csillogó-villogó.
süti beállítások módosítása